Blast chiller Freddy – aparat za modernu kuhinju

Ovaj uređaj je “vremenska mašina” u koju možete staviti svežu ili tek skuvanu hranu, da u pravom momentu zaključate njenu sočnost, ukus, vitamine, boju i teksturu i održite je takvom dugo vremena. Upoznajte njegovih 9 funkcija koje će omogućiti novi komfor življenja.

Šta blast chiller Feddy radi?

9 programa – 9 načina za lepši život
Blast chiller Freddy ujedinjuje funkcije hlađenje i zagrevanje hrane u temperaturnom rasponu od -40°C do +80°C kroz 9 inovativih funkcija sa pateniranom tehnologijom.

Ovo je jedini kućni aparat na tržištu koji:

  •  brzo snižava temperaturu hrane odmah nakon kuvanja, 
  • ekstra brzo dubinski zamrzava sveži i hranu 
  • odleđuje hranu u kontrolisanim uslovima, 
  • lagano peče meso i ribu na niskoj temperaturi, 
  • omogućava prirodnu fermentaciju i podizanje svežeg testa, 
  • dovodi jelo na idealnu temperaturu za služenje i 
  • ekstremno brzo raslađuje vino i druga pića.

BRZO HLAĐENJE NA +3°C

Veoma brzo snižava temperaturu upravo kuvane, vruće hrane na +3°C. Brzim spuštanjem kroz temperaturni opseg od 40°C do 10°C Freddi blokira isparavanje i sprečava razmnožavanje bakterija. Na taj način omogućava očuvanje kvaliteta, mirisa, boja i aroma hrane, utrostručavajući njen rok trajanja. Bilo koja kuvana hrana se može brzo ohladiti i čuvati u frižideru do 7 dana.

ŠOK ZAMRZAVANJE NA -18°C (za sveže namirnice)

Kako Fredi brzo dostigne temperaturu od -35°C, ciklus „šok zamrzavanja“ je jako kratak da dovodi hranu, za samo 1 h, do -18°C. Na ovaj način je očuvanje kvaliteta i teksture savršeno i odmrznuta hrana će biti upravo onakva kakva je bila sveža. Šok smrznuta hrana može da se čuva u zamrzivaču do 6-8 meseci.

NEŽNO ZAMRZAVANJE NA -18°C

Idealan za toplu i delikatnu hranu, ovaj ciklus snižava temperaturu na +3°C, koja postepeno pada na -18°C u srži. Rezultat je brzo, ali neagresivno zamrzavanje, što je neophodno za delikatnu hranu koja se mora čuvati u zamrzivaču.

KONTROLISANO ODMRZIVANJE

Ukus hrane kao i pre zamrzavanja.
Fredi brzo odmrzava hranu uz nežnu ventilaciju koja čuva tečnost hrane zamrznute do mikrokristala (kao sneg). Hrana koja je prošla kontrolisano odmrzavanje savršeno održava svoj kvalitet i miris, baš kao da je sveža i nikada nije bila zamrznuta. Idealan za svu hranu, čak i za najosetljiviju.

Hlađenje boca

Idealna temperatura pića za par minuta.
Potrebno je samo nekoliko minuta da ohladite vino, rashladite bezalkoholna pića i gostima ponudite sveže aperitive. Freddi hladi boce brzinom od približno +1°C u minuti, nudeći zadovoljstvo uživanja u pićima na njihovoj idealnoj temperaturi. Uvek ste spremni čak i kada se pojave neočekivani gosti.

ODRŽAVANJE NAJBOLJE TEMPERATURE JELA

Ovo je funkcija koja se prilagođava najsavremenijim potrebama i ispunjava sve zahteve jer vam omogućava da odaberete idealnu temperaturu na kojoj ćete servirati hranu i to u rasponu od -20°C do +80°C. Idealan za podešavanje i održavanje najpogodnije temperature čak i za najosetljiviju hranu, kao što je sladoled ( -12°C), sveža riba (+2°C) ili da otopite čokoladu, kao na pari (+40°).

KUVANJE NA NISKOJ TEMPERATURI

Neka jela zahtevaju strpljenje.
Kuvanje na niskoj temperaturi lagano peče meso i ribu, nikada ne prelazi temperaturu jezgra od +70°C. Na taj način poboljšava ukus, održava nežnu konzistenciju i obezbeđuje ravnomerno kuvanje. Idealna funkcija za kuvanje mesa i ribe, za mekoću i punoću ukusa.

PRIRODNO DIZANJE TESTA

Kontrolisano dizanje testa na konstantnoj temperaturi omogućava najbolji razvoj kvasca sadržanog u hlebu, pici. Fredi obezbeđuje svim dizanim proizvodima intenzivan ukus, laganu strukturu, odgovarajuću prhkost i iznad svega, čini ih lakše svarljivim. Čini testo lakšim za varenje.

TOPLO JELO PO POVRATKU KUĆI

Vaša hrana je topla baš kada to želite. Jednostavnim programiranjem vremena vašeg dolaska kući, jelo se u Fredi aparatu prvo drži na temperaturi kao da je u frižideru, a zatim se podiže na unapred podešenu temperaturu grejanja. Uživajte u pogodnostima,  kada ćete po povratku kući i pronaći svoj obrok sveže zagrejan u rerni.

Tajna očuvanja svežine

Kako je hrana istog ukusa i kvaliteta pre i nakon zamrzavanja?

Tajna je u finim mikrokristalima, koji nastaju umesto grubog leda, kao rezultat brzog hlađenja i to do -18C, za samo 1h. Mikrokristali čuvaju strukturu ćelija i u njoj zaključavaju sve nutrijente, vitamine i čuvaju teksturu i sočnost. Kao da nikad nije ni zaleđeno.

Najbolji pokazatelj funkcionalnosti ovog aparata je činjenica da voće zamrznuto u blast čileru možete odmah po vađenju iz zamrzivača zagristi jer se su njegovim ćelijama nalazi sneg, a sneg za razliku od leda možete zagristi, zar ne?

Blast chiller nije isto što i običan zamrzivač. 

To najbolje može da posvedoči odleđena hrana koja je bila zamrznuta u običnom zamrzivaču i ona koja je pre toga bila u tretirana u blast chileru. Razlika u boji, mirisu i očuvanju sočnosti i nutrijenata je nemerljiva.

Tako, meso zamrznuto i odmrznuto u blast chiller aparatu ne menja teksturu, iz njega ne curi krv koja mesu daje sočnost, kao što ni iz voća ne curi sok u kome su vitamini

Odmrznuto meso tretirano u Blast Chileru zadržava sočnost, teksturu i boju.

Blanširan spanać tretiran u blast chilleru može se čuvati u frižideru i pet dana bez promene boje i ukusa.

Odmrznuti fileti ribe, zamrznute pomoću blast chillera, imaće ukus kao da je sveža, tek kupljena na pijaci.

Čak ni bobičasto voće, maline, jagode ne gube i trunku od svoje sočnosti, boje i ukusa ako su zamrznute pomoću blast chillera.

zašto izabrati blast chiller

Sveže, sočno voće čak i u decembru.

Zdrave grickalice uvek na dohvat ruke.

Zalihe vaše omiljene hrane uvek u frižideru, nepromenjenog ukusa.

Spremno za serviranje za tek pristigle goste, a spremljeno danima unapred.

Kuvajte jednom nedeljno, a uživajte u svežim obrocima svaki dan.

Ne gubite vreme, piće je rashlađeno za samo par minuta.

MODELI BLAST CHILLER APARATA

Ovaj aparata je dostupan u 3 modela. Freddy je ugradni model, dok su Fresco i Fresco Elite samostojeći mali aparati, lako uklopivi u već gotovu kuhinju. Razlika je samo u dizajnu, sva tri modela imaju iste funkcije.

freddy - ugradni

fresco - samostojeći

fresco elite - samostojeći

kontaktirajte nas

Najkvalitetnija rasveta za opremanje svih vrsta prostora, hotela, restorana i ostalih objekata.