Podna lampa Bul-bo – Axo Light

Bul-Bo podna lampa dobila je ime po svom masivnom postolju, napravljenog od veštačke kože. Lampa izuzetno inovativnog dizajna, koja može da menja svoju poziciju sa promenom nagiba. 

Tehničku dokumentaciju, 3D model i uputstvo za instaliranje možete preuzeti u polju ispod.

Opis proizvoda
Bul-Bo lampa, Axolight proizvođača, pripada seriji nameštaja dizajniranog za rezidencijalni centar Olivetti u Torinu između 1968. i 1971. godine.

50 godina kasnije, Axolight je sebi postavio cilj da ponovo stvori lampu koja će spolja ostati verna svom originalnom obliku, ali će biti ispunjena modernom funkcijom osvetljenja.

Profesori Arhitektonskog fakulteta politehnike u Torinu, Roberto Gabeti i Aimaro Izola stoje iza ovog kultnog projekta. Većina njihovih radova je prikazana i komentarisana na izložbama i objavljena u arhitektonskim časopisima, pa je pravo zadovoljstvo imati ovakvo remek delo u svom domu.

Bul-Bo podna lampa dobila je ime po svom masivnom postolju, napravljenog od veštačke kože. 

Postolje je ispunjeno mermernim granulama, koje deluju kao protivteža i, u isto vreme, oslonac aluminijumskom „vratu“, uz mogućnost promene nagiba. Vrat se završava metalnim oblikom sijalice sa ugrađenim led svetlom i dimerom.  
Dimenzije

Njena ukupna visina iznosi 223cm, a težina čak 28kg što je čini izuzetno stabilnom. 

Detalji

Bul-bo lampa dizajnirana je u dve boje. Telo podne lampe može biti u crnoj ili sivoj, a postolje samo u crnoj boji.

slični proizvodi

kontaktirajte nas

Najkvalitetnija rasveta za opremanje svih vrsta prostora, hotela, restorana i ostalih objekata.